8 покривни атракции

 

Ето някои атракции, които са съвсем обикновени по своята природа, но това, което ги отличава и им придава екстравагантен привкус, е тяхното необичайно местоположение. Басейните, парковете, офисите или баровете могат да не Ви впечатлят, но фактът, че са разположени върху покривите на високи сгради, ще провокира интереса Ви.


Игрище на покрива, Дания


8 покривни атракции

Датското архитектурно бюро  ''JDS'' проектира дизайна на изключителното игрище, което е разположено на покрива на три луксозни жилища в един от най-гъсто населените райони в страната – Копенхаген. Игрището е с лек наклон и е покрито със зеленина. Тук палавите и буйни деца могат да се забавляват в игрите си, без родителите им да се притесняват за тяхната безопасност.

8 покривни атракции

Тази панорамна платформа осигурява невероятно красиви гледки, на които всеки посетител на игрището може да се наслади – това е идеалното място за почивка, възможни са дори съседски партита с барбекю.


Басейн, разположен на покрива, Сингапур


8 покривни атракции

Ако обичате да плувате, непременно ще Ви се прииска да се гмурнете във водите на този басейн, който се намира върху покрива на 55-етажна сграда. Въпреки че е разположен на ''ръба'', той не е толкова опасен, колкото изглежда. Конструкцията на басейна е проектирана така, че визуално се създава впечатлението, че водата се изтича по ръба на покрива надолу. Но всъщност тя се събира  във водосборния район, откъдето се изпомпва обратно в основния басейн. Това е най-големият открит басейн в света, който е във формата на лодка и е проектиран върху три кули на  Marina Bay Sands, което превръща хотела в най-скъпия в Сингапур.


Игрище за тенис, Дубай


8 покривни атракции

Андре Агаси и Роджър Федерер са играли приятелски мач на най-високия тенис корт в света - на хеликоптерната площадка на Бурж Ал Араб, който е 211 метра над земята.


Увеселително влакче, Япония

8 покривни атракции

Изградено върху покрива на 8-етажен  магазин - "Дон Кихот" в центъра на Токио, намиращ се в оживен градски район, това увеселително влакче никога не е било отворено. Според някои онлайн  източници проблемът е в структурата на сградата. Въпреки че конструкцията й е достатъчно устойчива, за да издържи   теглото на влакчето, някои са  на мнение, че ще възникнат неочаквани проблеми. 

8 покривни атракции


Заведение на покрива, Тайланд


8 покривни атракции

Удивителният бар, който  се намира върху покрива на 63-етажния небостъргач Стейт Тауър, може да превърне минутите, прекарани там, в безкрайност. Барът е най-голямото открито заведение в света и предлага панорамен изглед към Банкок и река Чао Прая. Като допълнение с очарователните гледки се сервират и напитки,  които са избрани от най-добрите реколти,  коктейли и разнообразие от мезета.


Кино, Австралия

8 покривни атракции

Това невероятно кино в Австралия, в което предлагат дори и алкохолни напитки, и има прожекции на различни жанрове филми, е разположено на покрива на 6-етажна сграда. Това е идеалното, място, на което можете да се абстрахирате от всичко и от всички, което Ви заобикаля, и да се насладите пълноценно на хубав филм.

8 покривни атракции


Парк, Сингапур


8 покривни атракции

Озелененият парк се намира на покрива на най-високата обществена сграда в Сингапур, която е на 50 етажа. Изключително красивите  градини са разположени от 26-я до 50-я етаж и представляват най-дългата градинска мрежа в света, която  свързва покривите на седем жилищни сгради.

8 покривни атракции


Офис на покрива, Австрия

8 покривни атракции

Виенските архитекти  Wolf Prix и  Helmut Swiczinsky са направили щрихите на този иновативен проект. Въпреки сложните структури, дизайнът на офиса, разположен на покрива, е уникален. Той помещава адвокатска кантора и се намира в Австрия.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2886 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3453 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2738 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове