11 умения, които можете да придобиете по света

 

Ако обичате не само да пътешествате, но и да научавате нови неща, светът може да ви предложи куп невероятни възможности да придобиете нови умения. Почти всяко умение има своя ‘родина’, в която се е зародило. Ако имате желание да научите изкуство или занаят, можете да отидете до извора на знанията и уменията, за да го изучите. Даже да не се отдадете изцяло на него, тези знания ще ви обогатят. Вижте къде и какво можете да научите да правите.


1. Кунг Фу, Китай

 11 умения, които можете да придобиете по света

Ако сте почитатели на бойните изкуства, трябва да се насочите в посока Източна Азия, откъдето произхождат повечето от тях. Ако искате да изучите тънкостите на кунг фу, можете да се отбиете до Китай. Освен бойното изкуство, можете да научите много за древнокитайската култура и да се потопите в безвремието на китайската философия. За китайците кунг фу не е обикновено бойно изкуство за смазване на враговете, а част от културата, философията, религията и историята. Ако искате да научите изкуството от майстори, отидете в планините Wudang в централните части на държавата. Те са родина на даоистките бойни изкуства, а китайците считат района за свещен. Запишете се в академията по кунг фу на курс за един месец, за да се потопите в атмосферата на каменен палат на шест века, който създава автентичност на обучението.


2. Фотография, Швейцария

 11 умения, които можете да придобиете по света

Обикновено повечето пътешественици обичат да фотографират своите авантюри, но ако искате да задълбочите познанията си по фотография, насочете се към Швейцария. Има много фактори, които обуславят качествените фотографии – композиция, мащаб, баланс на светлина, които изискват години работа, за да се усъвършенстват добре. За да запечатате пътешествията си с окото на професионалист, отделете време да се отдадете на изкуството на фотографията в тази невероятна европейска държава в сърцето на планините. Като част от Фестивала на високата надморска височина в Росиниер се провежда петдневен интензивен фотографски курс, който се изгражда като майсторско студио с участие на експерт. Курсът е ограничен до десет курсисти и включва тясна работа между обучаемите и преподавателя.


3. Йога, Индия

 11 умения, които можете да придобиете по света

Не само модерно упражнение на известните за поддържане на форма, но и философия на душата, йогата произхожда от Индия. Ако сте запалени по традиционната йога и искате да задълбочите познанията си по нея, насочете се към индийския град Гоа. С практиката йогата може да повиши физическата ви издръжливост и гъвкавост, а медитацията ще ви отпусне. Ако се чувствате достатъчно подготвени, грабвайте постелката за йога и отпътувайте за курорта Ashiyana, за да прекарате уикенд или месец в отдаване на индийското изкуство и спорт, което индийците считат за духовна практика.


4. Сърфинг, Австралия

 11 умения, които можете да придобиете по света

За онези, които са почитатели на загорелите тела, солените пръски на океана и пясъка, карането на сърф е страхотно занимание, което извайва тялото и научава на упорит труд. То стяга цялото тяло и подобрява вестибуларните функции на организма. Континентът за сърф, в който този спорт е национална гордост, е австралийският. Известен с училищата си за сърф е северен Куинсланд. Можете да се запишете в Reef to Beach Surf School, едно от най-прочутите в региона. Можете да се включите в групови курсове или да се запишете на индивидуални уроци.


5. Рисуване, Западна Европа


 11 умения, които можете да придобиете по света

Ренесансът вероятно е любим период на почитателите на изкуството. Отидете до родината на Ренесанса в Западна Европа, Италия, или се впуснете в обиколка на държавите от региона, за да изучите изкуството на рисуването. Научете повече за изкуството, философията и архитектурата на западноевропейската култура. Можете да усъвършенствате таланта си в много страни, но италианската атмосфера е сякаш най-вълнуваща, с автентично ренесансово вдъхновение и муза. Запишете се на курсове в Accademia Europea di Firenze и изучавайте скициране, рисуване с водни бои и рисуване на маслени произведения на изкуството, за начинаещи, напреднали и много напреднали в рисуването. Можете да ги комбинирате с езикови курсове или теория, в обучение за 2 до 8 седмици, или по-дълъг период.

Очаквайте продължение...

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2889 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3458 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2741 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове