8 щури забавления в Югоизточна Азия

 

Някои от най-готините неща за вършене в Югоизточна Азия са изключително странни и не могат да ви се случат никъде другаде. Други са наистина страхотни и определено не са за изпускане. В тази статия можете набързо да се запознаете с 8 от тези неща и сами да прецените дали бихте ги опитали.

8 щури забавления в Югоизточна Азия


Фестивалът Thaipusam в Пенанг

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Това определено не е за гнусливи. Всяка година в Малайзия се провежда хиндуисткия фестивала Thaipusam. Най-големите и най-пищни празненства се провеждат в Пенанг, където ще видите хора, които си обръсват главите и след това участват в поклонническо шествие, носейки на главите си статуя на Kavadi - един от хиндуистките богове. Това което прави гледането на Thaipusam странно, е пиърсингът по най-невероятни места на тялото на поклонниците, и не става въпрос за пиърсинг на носа или езика.


Карайте скутер в Ho Chi Minh

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Ако посетите Виетнам ще станете свидетел на това невиждано зрелище – милиони скутери жужащи и фучащи по улиците. Всъщност да си пешеходец по тези улици е доста опасно, така че е най-добре и вие да си наемете скутер и да се влеете в тълпите. Освен това скутерът е евтин начин за обикаляне и разглеждане на забележителности.


Рафтинг в Tuguegarao

8 щури забавления в Югоизточна Азия

В сравнение с тръпката от евентуални разкъсвания по тялото, карайки скутер по виетнамските улици, Филипините и рафтингът са нещо, което наистина не е за изпускане. Реките на провинция Кагаян предоставят вълни, бързеи и красива природа - ако имате възможност да я разгледате, докато се опитвате да контролирате лодката, разбира се. Има няколко реки, между които може да избирате, но повечето пътувания започват в град Tuguegarao.


Балон с горещ въздух над Bagan

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Движихте се на две колела и по вода. А какво ще кажете за пътуване с балон с горещ въздух над Бирма, провинция Bagan. Мианмар (Бирма) е все още относително непозната туристическа дестинация, но тази тайнствена страна има страхотни забележителности. Там има над 4000 храма, така че какъв по-добър начин да ги видите? Налейте си чаша шампанско и се насладете на приказната гледка на древни пагоди на фона на залязващото слънце.


Плувайте с китови акули в Донсол

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Донсол е малък град във Филипините. Може да е малък, но има две великолепни атракции, които го правят едно от най-интересните места в Югоизточна Азия. Първо - китовите акули. Ако сте достатъчно смел, ще имате възможност да плувате с тези великолепни морски същества, които всъщност са най-големите риби в света. Второ - светулките. Естествено, на тях ще може да се насладите през нощта, но гледката на танцуващите светлини в мангровите дървета е страхотна. И само в случай, че се интересувате от такива неща, можете да отидете на нощен риболов за скариди.


Яжте буболечки

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Връщаме се на странните нещо. Тук в  Югоизточна Азия ядат много странни неща. Може би не бихте опитали, куче, змия или гущер, но задължително трябва да опитате буболечки. Тук те са деликатес, а в Лаос, те на практика са на всеки уличен ъгъл. Изборът от буболечки  и начини на приготовление е голям. Някои са нанизани на шишчета, други са пържени, а трети задушени в сос.

Включете се в благотворителен проект в Камбоджа

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Камбоджа е една от най-бедните страни в света, и в продължение на много години не получава никаква помощ от страна на ООН. Тук, освен да се насладите на прекрасната природа и на гостоприемството на местните, които имат желание да споделят и малкото, което имат, може да се включите в някоя благотворителна дейност - да дарите кръв или да станете доброволец в някоя от клиниките.

Езда на слон

8 щури забавления в Югоизточна Азия

Независимо дали сте в Тайланд или Малайзия, Мианмар и Виетнам, ездата и общуването с тези нежни гиганти е нещо, което ще ви донесе радост и наслада.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Азия

 

2013-09-17 09:24:36
от: zanzar
 
1
2
3
4
5
Кратерните езера се образуват при натрупване на вода в кратера на вулкан и обикновено са изключително живописни. Ето списък с някои от най-прекрасните кратерни езера на азиатска територия:Кели Муту – остров Флорес, ИндонезияВ кратера на вулкана Кели Муту се намират три изключително красиви кратерни езера с различни цветове. Tiwu Ata Mbupu (Езерото ...
Прочетен: 2419 Коментари: 0
На пръв поглед Азия е много повлияна от Западния свят, но всъщност тук все още съществуват доста странни традиции, които могат да ви изумят. Вижте 10 от най-необичайните.Универсален рожден ден във ВиетнамВиетнамската Нова година е рожден ден за всички виетнамци. Виетнамците, както и корейците, празнуват рождените си дни на Нова година, независимо к...
Прочетен: 3318 Коментари: 0
Чували ли сте за Банкок и Бали? Вероятно ще отговорите положително и ще се подсмихнете "Че кой не е чувал за тях?". Имената Батамбанг и Палаван обаче вероятно не са ви толкова познати, тъй като тези дестинации в Югоизточна Азия не са толкова популярни за туристите. Ако като планирате пътешествие на Изток предпочитате само на-прочутите азиатски дест...
Прочетен: 2365 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Китай

 

 
1
2
3
4
5
   От: Lyubomir Nikolov
 
 


Тагове