7 от най-добрите увеселителни паркове по света

 

 

 

 

Днес ще Ви разкажем за седем от най-интересните тематични паркове по света. Ето и кои са те:


 


Everland Resort, Южна Корея

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

Паркът отваря врати през 1976 под името Yongin Farmland и се разпростира на около 3,700 акра земя. В тази огромна площ са включени три тематични парка – Speedway, Carribean Bay и Everland. Speedway представлява писта за състезания, на която посетителите могат да изпробват шофьорските си умения като карат състезателна кола или да погледат някое от многобройните състезания, провеждащи се през годината. Carrbiean Bay е воден парк, който има разнообразни външни атракции, както и воден парк на закрито, който е отворен целогодишно. Everland всъщност е разделен на 5 зони, като всяка от тях има различна тематика.
Canada's Wonderland, Онтарио, Канада

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

Паркът е създаден през 1981 година, което го превръща в първия голям тематичен парк в Канада (тук има над 200 атракции). Още и още атракции се добавят към парка през годините, но основните зони днес включват – Action Zone, Hanna-Barbera Land, International Street и Medieval Faire. Тук има над 60 влакчета, музикален театър (Kingswood), Splash Works и изключително разнообразие за хора от всякакви възрасти.

 

 

 


Ratanga Junction, Кейп Таун, Африка

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

Това е сравнително нов увеселителен парк, който обаче притежава изключителна колекция от атракции. Тук има 26 вида влакчета за всички, които търсят повече адреналин. Освен това, можете да пробвате влакчетата, които преминават през водни бързеи. Малките деца също могат да се качат на влакчета, които специално са създадени за тях и са по-спокойни.

 

 

 


Parc Asterix, край Париж, Франция

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

Целият парк е посветен на историите на Астерикс. Дори да не сте запознати с този симпатичен герой, все пак ще се позабавлявате в парка. Приключенията на Астерикс включват митология и галска история. В парка ще откриете влакчета, шоу програми, магазини за лакомства, ресторанти и дори хотел. Сред влакчетата има и водни. Парк Астерикс отваря врати през 1989 година. 


Suoi Tien Amusement Park, Хо Чи Мин, Виетнам

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

Историята на Виетнам и легендите, предавани от поколение на поколение са илюстрирани от този тематичен увеселителен парк. Посетителите могат да хранят крокодилите като им подават парче месо, закачено като стръв на въдица. Има воден тематичен парк за деца, влакчета и храна, а се организират шоу програми и паради. Много зони в парка включват и религиозни учения в декора и влакчетата. Самите влакчета, статуи и почти всяка част от декора са ярки, цветни и създават добро настроение. 


Legoland, Калифорния, САЩ

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

По света има няколко парка, които са посветени на Лего, като този в Калифорния се простира на площ от 128 акра и има над 50 влакчета. Освен влакчетата, които ще повдигнат адреналина Ви, тук има и шофьорско лего училище, строене на роботи и уроци по програмиране. Най-хубавата част обаче е Miniland USA, в която има миниатюрни версии на известни американски забележителности. Макар че този увеселителен парк е насочен по-скоро към децата на възраст между 2 и 12 години, повечето възрастни също го намират за изключително забавен. 


Europa-Park, Германия

 

7 от най-добрите тематични паркове по света

 

Този парк разполага с 15 зони, като всяка е кръстена на името на европейски регион или държава. Талисман на парка е Euromaus сив мишок, който ще видите да се разхожда из парка заедно с други забавни герои. Паркът е създаден през 1975 година и днес в него има въртележки, водни влакчета, 4D кино, 4 хотела, къмпинг, селище с типита и къща за гости. В Europa-Park се организират и шоу програми.

 

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2899 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3464 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2749 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове