6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

 

 

 

Вегетарианските пътувания в миналото са се асоциирали предимно с хипита и ексцентрични туристи, които търсят приключения в Тайланд и Южна Америка. Днес нещата доста са се променили. Светът възприема вегетарианството като избран път в живота. В миналото да намериш вегетарианска храна не е било особено лесно в повечето части от света и особено след като за по-голямата част от хората това не е бил обичаен режим на хранене. Днес обаче ще откриете разнообразна и вкусна вегетарианска храна в много ресторанти. Има няколко градове обаче, в които вегетарианството се радва на особена почит: 

 

Ванкувър, Канада

 

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец


Във Ванкувър днес можете да намерите многобройни ресторанти, които предлагат вегетарианска кухня, както и пазари, откъдето да си купите органични продукти. Ястията със зеленчуци, соя и тофу са широко разпространени, така че какъвто и да е вкусът Ви винаги ще имате избор. С толкова разнообразна вегетарианска и веганска кухня Ванкувър може да бъде истински рай за пътешественика, който е избрал вегетарианството като начин на живот. 

 


Бангалор

 

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

 

Това е едно изключително място само по себе си, а тук и вегетарианците ще се почувстват добре. В Бангалор има добър избор от вегетариански ресторанти, в които ще Ви сервират чудесни ястия на много места из града. Особено популярни са ресторантите Udupi. Кухнята „udupi” е кръстена на един град, който се намира в югозападна Индия и често е считана за „запазената марка“ на кулинарията в южна Индия.
Сидни, Австралия

 

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

 

Златният град на Австралия също ще предложи на вегетарианците разнообразен избор от места за хранене. Тук е лесно да намерите вегетариански ресторант защото обикновено на витрините е ясно обозначено, а също така и в менюто. Кафенетата и магазините също предлагат разнообразни вегетариански закуски. С толкова изобилие Сидни е едно от най-добрите места в света ако сте вегетарианец. 


Сан Франциско, САЩ

 

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

 

Спокоен и отпуснат, Сан Франциско е едно страхотно място не само заради забележителностите и бурния градски живот, но и заради разнообразието от вегетарианска храна, която може да Ви предложи. С тофу, вегански сладолед и свежа продукция – тук има по нещо за всеки.


 Сингапур

 

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

 

Сингапур е една енергична дестинация, която си е извоювала място сред фаворитите на вегетарианците. Тук има сериозен избор от зеленчуци, които да Ви изкушат. В града ще откриете и ресторанти, в които се сервира единствено вегетарианска храна, а това прави избора изключително лесен. Сингапурската вегетарианска кухня е просто великолепна със своите свежи съставки и микс от билки и подправки. 


Мумбай, Индия

 

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

 

Счита се, че в Мумбай има повече вегетарианци отколкото във всеки друг град по света, така че той определено се нарежда сред най-добрите места, на които ще откриете голям избор от ресторанти и ястия. В супермаркетите и ресторантите в Мумбай лесно ще откриете вегетарианските ястия и продукти (всичко се обозначава ясно), а с толкова много варианти няма да останете без избор от вкусна храна, която да опитате.

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2899 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3464 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2749 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове