5 закътани плажа в Европа

 

От девствени заливчета встрани от утъпканите пътеки, до перфектните за разходки обширни пясъчни заливи, нашите експерти подбраха за вас любимите си плажове в Европа, достъпни само за пешеходци и по тази причина запазили своето естествено очарование.

Плажът на Сейнт Луис, Cap de Creus, Каталония, Испания

5 закътани плажа в Европа

Този плаж се намира в едно от първите скрити заливчета по тесния път от  Cadaqués до фара на Cap de Creus и може лесно да бъде подминат. До него ще стигнете, минавайки по криволичеща през маслинова гора пътечка, дълга няколкостотин метра. След като преминете маслиновата гора, пътеката рязко се спуска към усамотено заливче, където се намира и въпросният плаж.

Плажът на Castro de Baroña, Porto do Son, Galicia, Испания

5 закътани плажа в Европа

Археология, нудизъм, както и традиционен селски живот се обединяват на плажа на Castro de Baroña, един от най-необичайните и пленителен плажове в Северна Испания. Краткият път, към плажа започва от малък крайпътен бар и ресторант на четири километра южно от Porto do Son. Ще се спуснете по стръмен склон през гората, докато стигнете до култивираните полета, простиращи се чак до пясъчния плаж. Каруци, теглени от волове, все още орат земята тук, създавайки ярък контраст с нудистите, които местните някога опитали да прогонят с пръчки. Малък нос, вдаден навътре в морето, е покрит със загадъчни останки от келтска цитадела. Ако имате късмет, може да видите делфини близо до брега.

Cacela Velha, Алгарве, Португалия

5 закътани плажа в Европа

Cacela Velha, в най-източната част на Алгарве, е очарователно село на върха на хълм, с изглед към Ria Formosa, система от бариерни острови, която се простира в продължение на 60 мили. Това е един от бисерите в този участък от крайбрежието, а плажът под него е един от най-непокътнатите в южната част на Португалия, със статут на природен резерват, което означава, че ходенето пеша е задължително.

Nero, Kato Koufonissi, Гърция

5 закътани плажа в Европа

Двете островчета Ano и Kato Koufonissi са известни с техните полупрозрачни тюркоазени води. Докато Ano Koufonissi има няколко отлични рибни таверни, къщи за гости и дори път, Kato Koufonissi няма нищо друго, освен една шепа къщи, таверна, и плетеница от черни пътища, водещи до поредица от великолепни плажове.

Плаж Océanides,
Capbreton , Франция

5 закътани плажа в Европа

Югозападна Франция е благословена с над 230 километра безкрайни пясъчни плажове, а един от тях е плажът Océanides, разположен между градовете Capbreton и Labenne Ocean. Оставете колата си на близкия паркинг и се разходете до пясъчните дюни, следвайки останките на старите лозя. Пътят постепенно завива надясно, а когато достигнете плажа ще бъдете възнаградени с великолепната гледка на Бискайския залив и километри златист пясък.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Европа

 

Венеция и Париж съвсем не са единствените дестинации за влюбени. Много са местата, на които можете да се насладите на красиви залези, божествени крайбрежия и уникална средновековна архитектура. Ето кои са и още някои от тях:ЛисабонЛисабон е изключително слънчев и зареден с неповторима енергия град. Отразяващите се във водите на река Тижу слънчеви л...
Прочетен: 1004 Коментари: 0
Европа, наричана още Старият континент, има древна история, богата култура и множество забележителности. Красивата природа и величествените средновековни замъци и крепости разкриват приказни пейзажи и притежават неповторима атмосфера. Независимо дали планирате пътуване за 14-ти февруари, възнамерявайки да предложите брак, или просто искате да се на...
Прочетен: 1075 Коментари: 0
Разходката с велосипед в един непознат град ви дава прекрасна перспектива, съвсем различна от тази, която предлагат пешеходната разходка и шофирането. По този начин имате възможност да опознаете мястото отблизо, да обиколите малките улички, да спирате в скритите уютни кафенета и магазинчета за сувенири. Ето 7 от градовете в Европа, които е най-добр...
Прочетен: 1001 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Европа

 

 
1
2
3
4
5
   От: Irena Kostadinova
 
 


Тагове