Забавления и атракции в Слънчев бряг

 

Слънчев бряг е най-големият курорт по българското Черноморие. Той е разположен между Несебър и Свети Влас, на 40 километра северно от Бургас и предлага най-разнообразни възможности за забавление през ваканцията. Ето и някои от най-интересните атракции на курорта.

Плажовете

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Плажната ивица на курорта е с дължина от около 10 км и широчина 30-60 м, със ситен златистожълт пясък и естествени пясъчни дюни, на които виреят 16 вида редки растения.

Възможност за спорт

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Курортът предлага много възможности за любителите на спорта, включително: сърфинг, водни ски, тенис, конна езда, боулинг, мини-голф и др. В западната част на Слънчев бряг е изградена модерна и технологична  картинг писта, наподобяваща някои от емблематичните участъци на световноизвестните трасета на F1.

Нощен живот

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Докато в близкото минало курортът е бил предпочитан от семейни двойки с деца, в днешно време тук по-често може да срещнете млади хора от цял свят, привлечени от бурния нощен живот, многото заведения, клубове и дискотеки.

Фестивали

Тук ежегодно се провежда международният музикален фестивал Златният Орфей, както и много други конкурси, модни ревюта и т.н.

Водни забавления

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Ако си падате по водните забавления задължително трябва да посетите местния аквапарк - водните забавления тук наистина ще ви вдигнат адреналина. Има изградени специални съоръжения за деца, както и наистина страшнички атракциони, само за смелчаги. В парка се предлагат безалкохолни напитки, сандвичи и пици.
 
Старият град на Несебър

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Съвсем близо до Слънчев бряг се намира Несебър – град с древна история и много забележителности. Старият град, който в миналото носел името Месамбрия е включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Той е един от най-древните градове в Европа, за което свидетелстват множеството археологически находки.

Музеят на солта, Поморие

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Близо до Слънчев бряг, в Поморие, се намира и единственият музей на солта на Балканите. Тук е представена древната технология за добиване на сол от морска вода, посредством изпаряване. В древността солта е била по известна като „бялото злато“, защото не се намирала лесно и се добивала много трудно.

Разходка с корабче

Не пропускайте и морските екскурзии с корабче до Несебър и Созопол, които стартират всяка сутрин в 9:00 и включват разглеждане на интересни забележителности, къпане в морето, риболов, обяд и т.н. За чужденците са на разположение екскурзоводи, владеещи чужди езици.

Свети Влас

Забавления и атракции в Слънчев бряг

Свети Влас, който в миналото е представлявал малко селце, днес е по-известен като „Кварталът на богатите“, с множество скъпи хотели, ресторанти, заведения, както и яхтено пристанище.


Запознайте се с предложенията на хотел Хелена Парк Слънчев Бряг.

Коментари

 


Добави твоето мнение

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за България

 

 
 
Видео за България

  


Тагове