Коледни базари в Австрия и Германия

 

Представяме ви интересни коледни базари в две очарователни европейски страни – Австрия и Германия. Предколедното пътуване със сигурност ще допринесе за създаване на празнично настроение, като освен това ще ви даде възможност да закупите красиви подаръци за семейството и приятелите си.


Залцбург

Коледни базари в Австрия и Германия

Площадите и улиците на австрийския град Залцбург оживяват, благодарение на коледната музика, която звучи през празничния сезон. На площада около катедралата и на централния площад ще намерите много сергии и магазинчета, и можете да видите доста улични изпълнители. Градчето Залцбург, което е родно място на Моцарт и където е сниман филмът "Звукът на музиката", отбелязва празниците с много коледни песни, като музиката създава приятно настроение у хората, които обикалят магазините в търсене на подаръци за себе си и своите близки.


Грац

Коледни базари в Австрия и Германия

Множество празнични светлинки, оживени коледни базари и направена от лед сцена в реални размери, представяща раждането на Христос – ето така изглежда град Грац в Австрия. В такава обстановка просто няма как коледният дух да не ви завладее. Освен това е добре да отбележим, че коледните базари, общо 13 на брой, са съвсем близо един до друг, така че спокойно можете да ги обиколите пеша.


Кьолн

Коледни базари в Австрия и Германия

В германския град Кьолн се провеждат седем отделни коледни базара, разположени между катедралата, една от най-разпознаваемите забележителности на града, и старото кметство. Всяка година базарите събират около два милиона посетители. На 160-те дървени сергии ще намерите традиционни коледни орнаменти, дървена украса и детски играчки, както и най-различни закуски и греяно вино с подправки.


Нюрнберг

Коледни базари в Австрия и Германия

Christkindlesmarkt, коледният базар в Нюрнберг в Германия, е мащабно събитие, което ежегодно привлича близо 2 милиона посетители от различни краища на света. Коледният базар се организира на Главния пазарен площад и е един от най-големите в Германия. На сергиите, които са около180, ще откриете много традиционни за сезона храни и напитки като греяно вино, коледни сладки и печени наденички.


Берлин

Коледни базари в Австрия и Германия

Човек няма да сбърка, ако нарече Берлин "столицата на традиционните коледни базари", защото всяка година в града се организират общо над 50. Базарът при Мемориалната църква "Кайзер Вилхелм" е най-големият и най-популярен, и ежегодно привлича огромен брой посетители, които идват тук, за се възползват от коледните намаления и да си купят бижута и коледна украса, а също и за да опитат печени кестени и греяно вино.

Ако ще пътувате до Германия или Австрия преди празниците, задължително посетете коледните базари, за да се заредите с положителни емоции и да напазарувате подобаващо за Коледа и Нова Година.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2899 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3464 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2749 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове