Чудновати увеселителни паркове по света

 

Вече години наред увеселителните паркове са едни от любимите места, където семействата прекарат свободното си време. По света има немалко чудновати паркове. Ето някои от тях.


„Tierra Santa“, Буенос Айрес, Аржентина

Чудновати увеселителни паркове по света

„Tierra Santa“ в Буенос Айрес е първият увеселителен парк на религиозна тематика. Посетителите могат да се разходят из улиците му, пресъздаващи библейския Йерусалим. Паркът е разделен на участъци, свързани с различни събития от живота на Христос – от неговото раждане до Тайната вечеря. На площада на града могат да се видят изпълнения на ориенталски танци, а посетителите имат възможността да седнат в кафене „Baghdad“. Задължително си отделете поне час за разглеждането на увеселителния парк, защото на всеки кръгъл час иззад една скала се издига статуя на Христос.


„Империя на джуджетата“ (Dwarf Empire), Китай

Чудновати увеселителни паркове по света

Всички, които работят в този увеселителен парк в Кунмин – певци, акробати, търговци, пазачи и т.н. – са джуджета. Те дори имат свой крал, който всеки ден държи специална реч пред посетителите. Много хора са изразили мнение, че трудът на джуджетата се експлоатира, но собствениците на парка твърдят, че наетият на работа персонал получава адекватно възнаграждение за труда си, както и осигурена квартира.


„Република на децата“ (Republic of the Children), Аржентина

Чудновати увеселителни паркове по света

Този увеселителен парк се намира в град Ла Плата и си има всичко: парламент, театър, ресторанти, летище и др. Целта на парка е децата да се запознаят със своите права и задължения в демократичното общество, но освен това се дава и уникалната възможност на възрастните да се почувстват като великани. Носи се мит, че „Републиката на децата“ е вдъхновила Уолт Дисни за създаването на Дисниленд, но с изключение на ярко боядисаните сгради с внушителна архитектура, прилики почти няма.


„Светът на Дикенс“ (Dickens World), Англия

Чудновати увеселителни паркове по света

„Светът на Дикенс“ се намира в Кент и целта на този парк е да „разкаже“ повече за живота на автора и да накара героите му да оживеят. За целта пресъздаденият град изглежда така, както е изглеждал Лондон през Викторианската епоха. Посетителите имат възможността да видят ключови места от дикенсовите романи, да избегнат джебчии, да усетят как е миришело в града по онова време. По ирония на съдбата, паркът отваря врати през 2007 г., в „тежки времена“, когато реалната обстановка напомня за бедността, за която пише и Дикенс. През 2013 г. обновеният парк прави повторен опит да си стъпи на краката.


„BonBon Land“, Дания

Чудновати увеселителни паркове по света

Първоначално това бил завод за захарни изделия, където започнали да се предлагат обиколки за посетители, а след това постепенно били създадени многобройните атракции, които могат да се видят и днес. „BonBon Land“ представлява датската версия на „Willie Wonka World“ – увеселителен парк в Амстердам, вдъхновен от героя Уили Уонка от „Чарли и шоколадовата фабрика“.


„Dream City“, Ирак

Чудновати увеселителни паркове по света

Виенските колела, водните пързалки и увеселителните аркади не са нещо, което може да се види само тук. Това, което отличава „Dream City“ от останалите увеселителни паркове, е неговото разположение. Паркът се намира в Дахук, на мястото на бивша военна база на Саддам Хюсеин. Това е отлично място, където през лятото човек да прекара вечерта след горещия ден.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2899 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3464 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2749 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове