Порто – един очарователен португалски град

 

Порто е изключителен, и то в много отношения. „Непобедимият град“ представлява съвкупност от история, архитектура, култура, гастрономия, търговия, случайни срещи и важни открития.

Порто – един очарователен португалски град

Порто – един очарователен португалски град

Порто притежава чара на всички онези градове, през които преминава река. Човек може да се разходи по поречието на Дуеро („река от злато“) в квартал Рибейра, да полети над града с хеликоптер или да отиде на разходка с кораб по реката, за да се порадва на архитектурата, удивителните пейзажи и разкошните мостове. Освен това Порто е морски град и с трамвай много бързо се стига до красивите плажове на Foz do Douro на брега на Атлантическия океан.

Порто – един очарователен португалски град

Порто – един очарователен португалски град

Посетете двореца Болса и се разходете назад в историята заедно с португалските пътешественици, проследете търговските маршрути на страната и вижте какви богатства са били донесени тук. Удивителната катедрала и нейните тераси откриват пред погледа прекрасни гледки към оживените пазари, магазини, барове и ресторанти.

Порто – един очарователен португалски град

Потопете се в културата на града с посещение на Музея за съвременно изкуство, който е в стил Ар деко, и разгледайте неговата колекция, включваща португалски и чуждестранни творби на съвременното изкуство. Проверете програмата на музея за концерти и уъркшопове.

Туристите могат да се разходят и в парковете на Порто, да потичат или просто да поседят сред зеленината. От физическата активност и свежия въздух на човек му се отваря апетитът и това ще го накара да седне някъде, където се сервира традиционна португалска кухня. Сами решете дали да хапнете в някой първокласен ресторант, в малко заведение или на брега – най-подходящото място да опитате морски дарове.

Порто – един очарователен португалски град

В Порто няма как човек да не обърне внимание на виното, с което регионът се е прославил в целия свят, на неговите реколти и разновидности. Да се запознаеш с тяхната история означава да се запознаеш с историята на цял един град, отворен за външния свят и за търговия.

Порто – един очарователен португалски град

Порто – един очарователен португалски град

Центърът на Порто безспорно може да предложи безброй места, които ще позволят на туриста да се потопи в атмосферата на града. Той може да посети пазара Bolhao, където се продава абсолютно всичко и където човек има възможността да се наслади на палитра от ухания и цветовете, а също и на хората. В магазин Vida Portuguesa на улица „Galeria de Paris“ пък ще открие огромно разнообразие от сувенири. За десерт може да си остави книжарница Лело, от която Дж. К. Роулинг почерпила вдъхновение за поредицата за Хари Потър.

Порто – един очарователен португалски град

Порто – един очарователен португалски град

Ако сте почитатели на спиращите дъха гледки, посетете кулата Клеригуш и бар „17°“, който се намира на седемнадесетия етаж на хотел Dom Henrique, или се разходете в градините на Кристалния дворец. Тук има още луксозни хотели и барове за почитателите на нощния живот.

В Порто ще се почувствате като у дома си. Градът ще завладее сърцето ви и със сигурност ще ви направи много силно впечатление, а когато стане време да си тръгвате, ще го направите с неохота.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Португалия

 

Португалия е малка страна, разположена на Пиренейския полуостров, с излаз към Атлантическия океан. Заради своето красиво крайбрежие и историческо наследство тя е една от най-посещаваните държави в Европа. Малките размери на страната позволяват за същото време да се посетят повече места и да се разгледат повече забележителности, отколкото в съседна ...
Прочетен: 2140 Коментари: 0
Коимбра е един от най-известните градове в цяла Португалия и трети по големина след столицата Лисабон и Порто. Тя предлага такова невероятно разнообразие от забележителности, че времето тук отлита неусетно, затова е добре туристите да направят малко проучване, за да не пропуснат някоe хубаво място по време на ваканцията си. Ето няколко предложения ...
Прочетен: 2677 Коментари: 0
2014-06-25 09:33:45
от: niobe
 
1
2
3
4
5
Брага е разположена в сърцето на плодородната провинция Миньо (Minho). Градът е един от основните религиозни центрове на страната и е известен със своите барокови църкви, великолепни къщи от XVIII в., красиви паркове и градини. Старият град пленява с тържествената, антична атмосфера, но търговията и индустрията са наложили модерния начин на живот, ...
Прочетен: 2681 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Португалия

 

 
1
2
3
4
5
   От: Plamen Stoev
 
 


Тагове