5 красиви замъка в Уелс

 

Уелс е мястото с най-много крепости и замъци в Европа. Повечето от тях са построени при управлението на крал Едуард I и целта им била да запазят новозавзетите земи. Едуардовите замъци, както ги наричаме днес, бележат нова ера в строителството на замъци. Те се отличават с многобройните си кули, придаващи им приказен вид, и това ги прави особено атрактивна дестинация за семейни ваканции.


Карнарвън

5 красиви замъка в Уелс

Замъкът е разположен в устието на река Сейонт в град Карнарвън и представлява отличен пример за сграда в Едуардов стил. Карнарвън е дело на видния архитект Джеймс от Сейнт Джордж. Строителството на замъка започнало през 1283 г. с изграждането на масивна външна стена, ограждаща цялата площ, част от която може да се види и днес. Многобройните кули и порти, построени по дължината на вътрешната стена, осигурявали допълнителна защита.


Конуи

5 красиви замъка в Уелс

Замъкът, който се намира в живописния едноименен град в Северен Уелс, е построен между 1283 г. и 1289 г. при управлението на крал Едуард I и се смята за един от най-добрите шедьоври на Джеймс от Сейнт Джордж. Конуи се намира на скалист хълм на устието на река Конуи и е изграден така, че местоположението да се използва максимално добре. Той е запазен в отлично състояние и има два укрепени входа, осем огромни кули и масивна стена. По време на едночасовите турове туристите могат да разгледат кралските покои и параклиса и да се изкачат до бойните кули.


Пембрук

5 красиви замъка в Уелс

Пембрук, разположен в графство Пембрукшър в Югозападен Уелс, е най-големият замък в Уелс, който е частна собственост. Освен това той е един от най-старите и най-добре запазените. Строежът му датира от 1093 г., когато графът на Шрусбъри завзел града от уелсците. Пембрук е известен като мястото, където е роден Хенри VII. Замъкът е отворен за посетители и в него могат да се видят експозиции със скулптурни фигури, пресъздаващи събития от историята на замъка, битки и лов със соколи.


Раглан

5 красиви замъка в Уелс

Намира се в графство Гуент и е един от последните средновековни замъци в Уелс, който бележи прехода от укрепените замъци във Великобритания към дворците. Изграждането му започнало през 1435 г. и показва, че замъкът е строен за защита, но същевременно е обърнато специално внимание на комфорта, като за това свидетелстват разкошните стаи, изградени около живописен двор. Посетителите могат да видят избата, където има място за съхранение на стотици бъчви с вино, както и средновековните дърворезби.


Кардиф

5 красиви замъка в Уелс

Замъкът е разположен на брега на река Таф и историята му датира от римско време. През вековете той е служил като нормандска укрепена кула, средновековна крепост и готическа резиденция. През XIX в. третият маркиз на Бют превърнал сградата в приказен замък в неоготически стил. Днес туристите могат да разгледат пищните стаи и музея и да се разходят из красивите паркове.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Великобритания

 

Въпреки че Бирмингам е вторият най-населен град във Великобритания, туристите често го пропускат. Той обаче има богата история и може да предложи на посетителите различни забавления и забележителности. Отидете на шопинг в търговски център "Булринг"Когато става въпрос за пазаруване в Обединеното кралство, повечето хора автоматично се сещат за шикозн...
Прочетен: 2143 Коментари: 0
Някои от чудесата на Великобритания са дело на човека, други са създадени от природата, а трети се свързват с живота и делото на велики личности. Всяко от тях обаче е уникално само по себе си. СтоунхенджСтоунхендж е едно от най-известните и най-снимани места в целия свят. Той представлява останки от разположени в кръг изправени камъни, заобиколени ...
Прочетен: 2320 Коментари: 0
Обединеното кралство обхваща Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия и от дълго време е любима европейска дестинация на много туристи заради красивата природа, историческите градове, прекрасните музеи и изключителните театри. Местата във Великобритания, привличащи чуждестранни посетители, са изключително разнообразни. Ето седем от тях.ЕдинбургВс...
Прочетен: 4636 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

zanzar

Теми (234)

Албуми (1)

Видео (2)

Приятели (3)Снимки за Великобритания

 

 
 


Тагове