5 прекрасни германски замъка

 

Да посетите германски замък означава да попаднете в приказна обстановка, където замъкът е кацнал на висок планински връх, а кулите му докосват небето. Германия е известна със своите замъци и с тяхното минало, в което присъстват рицари и херцози и което е белязано от разрушителни войни. Замъците имат дълга история, предишната им слава е възстановена, а в някои случаи в тях дори живеят потомци на основателите им. Съкровищницата им включва атрифакти, картини, мебели и оръжия.


Нойшванщайн

5 прекрасни германски замъка

Той е една от най-фотографираните сгради в Германия, а също и една от най-известните европейски дестинации. Сгрушен в прегръдката на прелестните Баварски Алпи, близо до град Фюсен, приказният Нойшванщайн е послужил като вдъхновение на Уолт Дисни за замъка в „Спящата красавица“. Построен е в края на XIX в., но не за защитни цели, както повечето замъци. Вместо това е създаден като място за уединение за Лудвиг II Баварски. Ослепителни полилеи и красиви картини украсяват всяка стая в двореца, а третият етаж е посветен на сцени с лебеди от оперите на Вагнер, към когото Лудвиг изпитвал дълбоко възхищение.


Хоенцолерн

5 прекрасни германски замъка

Разположен на връх Хоенцолерн, замъкът, носещ същото име, съществува от XI в. Сградата е разрушена през вековете, като е запазен само параклисът. Настоящата сграда е построена в средата на XIX в. при Фридрих Вилхелм IV.  Хоенцолерн се намира на 50 км на юг от Щутгарт и е наследствен дом на династията Хоенцолерн. Днес замъкът е превърнат в музей, където могат да се видят короната на пруските крале и униформа, носена от Фридрих Велики. Замъкът, който е един от най-посещаваните в Германия, е частна собственост.


Елц

5 прекрасни германски замъка

Намира се близо до река Мозел между градовете Кобленц и Трир и е построен през XII в. Днес все още са запазени някои от оригиналните мебели. Замъкът е разположен върху голяма скала по средата на гора и се отличава с уникална средновековна архитектура. Любопитен е фактът, че Елц е останал непокътнат по време на войните.


Хайделберг

5 прекрасни германски замъка

Останките от замъка са едни от най-важните структури в ренесансов стил на север от Алпите. От построяването си през XIII в., Хайделберг има дълга и бурна история. Той е бил напълно разрушен по време на Тридесетгодишната война, а по-късно и от францизите през XVII в. През 1764 г. замъкът е ударен от светкавица. Освен това камъни от Хайделберг са използвани при построяването на нови къщи в града. При последващото възстановяване са използвани различни архитектурни стилове – нещо, което допринася за очарованието на замъка.


Шверин

5 прекрасни германски замъка

Замъкът Шверин се намира на остров в езеро на едноименния град. Смята се, че съществува от X в. Векове наред тук са живели херцозите на Мекленбург, а през XX в. замъкът е служел като музей и колеж, в който са се обучавали учители за детски градини. Днес Шверин е музей и правителствена сграда на местния парламент на провинция Мекленбург-Предна Померания.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Германия

 

Романтичният път от Вюрцбург до ФюсенЦели 290 километра в Бавария по протежението на границата с Австрия – от Вюрцбург до Фюсен – носят името Romantische Straße. „Романтичният път“ е тематичен маршрут, по който могат да се видят десетки средновековни градове и градчета, села, замъци и прекрасни типично баварски пейзажи. Този маршрут е изключител...
Прочетен: 2507 Коментари: 0
Коледата наближава и ако някой все още не успява да усети празничната атмосфера, най-добре би било да посети коледен базар. Коледните базари в Германия определено заслужават внимание, особено когато човек иска да комбинира пазаруването с предпразнично пътуване. Всички базари, описани в тази статия, са отворени от средата или края на месец ноември н...
Прочетен: 2139 Коментари: 1
Германия, страната на бирата, надениците и Октоберфест, безспорно е интересна дестинация. Освен добре познатите факти, обаче, има още много, малко известни, но много забавни особености на местната култура. Подготвихме за вас не 10, не 20, а цели 25 интересни факта за Германия.1. Германия се нарежда на второ място в класацията на страните консумиращ...
Прочетен: 20111 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Германия

 

 
 


Тагове