Вулкани, които можете да посетите

 

В тази статия можете да прочетете малко повече за някои от вулканите, които един турист има възможност да посети.

Аренал

Вулкани, които можете да посетите

Вулканът Аренал в централната част на Коста Рика е известен с прекрасните пейзажни гледки, а до 2010 г. е бил смятан за най-активния вулкан в страната. Днес човек може да посети Нацинален парк "Вулкан Аренал", който е много подходящ за туризъм, или езеро Аренал, което предлага отлични условия за риболов, каране на лодка и уиндсърф и релаксация в разположените наблизо горещи извори.

Диамантената глава (Diamond Head)

Вулкани, които можете да посетите

Един от символите на Хаваите, който често присъства на картичките, е Диамантената глава – спящ вулкан, от който се откриват великолепни гледки към Уайкики и югоизточната част на Оаху. Отделете си около 2 часа за целия преход, носете си много вода и не забравяйте да се намажете със слънцезащитен лосион, тъй като следобедното слънце е доста силно.

Килиманджаро

Вулкани, които можете да посетите

Килиманджаро е най-високият планински масив в Африка, издигащ се на височина от 5896 м. Той попада сред предпочитаните дестинации на континента. Посетете го, ако искате да се насладите на убийствени гледки към вулкана, а също и за да видите диви животни като биволи, маймуни, леопарди, слонове и жирафи.

Везувий

Вулкани, които можете да посетите

Везувий е един от вулканите с най-лоша слава в Италия, ако не и в целия свят. Той е най-известен с изригването през 79 г., което заличило от лицето на Земята древни градове и станало причина разположеният наблизо град Помпей да застине във времето, погребвайки го под планини от гореща пепел и запазвайки жителите и техните домове векове наред.

Вулканът под Йелоустоун

Вулкани, които можете да посетите

Под Национален парк Йелоустоун се намира един от най-големите супервулкани. Очаква се следващото му изригване да бъде катастрофално за САЩ, въпреки че не се знае точно кога ще се случи то. Дотогава спокойно можете да посетите природните забележителности в парка като Големия призматичен извор например.

Фуджи

Вулкани, които можете да посетите

Вулканът Фуджи се издига на 3776 м височина и все още се смята за активен вулкан, въпреки че не е изригвал от 1708 г. Не пропускайте възможността за екскурзия до Фуджи през месец юли или август, когато някои от пешеходните пътеки са отворени за посетители.

Бардарбунга

Вулкани, които можете да посетите

Посещението на Бардарбунга в Исландия ще се окаже едно наистина незабравимо изживяване. През цялата година се организират полети по време на изригванията на вулкана, които дават на човек уникалната възможност да види от въздуха горещата лава.

Халеакала

Вулкани, които можете да посетите

Една от най-красивите гледки в света е изгревът от вулкана Халеакала на хавайския остров Мауи. Но ако не обичате да ставате рано, не се притеснявайте, защото гледките от върха са зашеметяващи по всяко време. Най-хубавото е, че не е задължително да ходите пеша, тъй като можете да се качите и с кола.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2893 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3462 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2746 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

niobe

Теми (151)

Албуми (1)

Видео (4)

Приятели (2)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове