Най-добрите дестинации в Южна Испания - част 1

 

Андалусия е автономна област, която заема по-голямата част от територията на Южна Испания. Това е място с разнообразен пейзаж, температури над средната в Европа, дълга Средиземноморска крайбрежна ивица и дори своя собствена планинска верига. Името Андалусия идва от арабски и в най-свободен превод значи "вандали", заради множеството набези от различни племена и култури, които са обсаждали и покорявали това парче земя заради чудесното му местоположение и природни богатства.

Резултатът от това разнообразие са множество различни градове и градчета с мултикултурна архитектура, кухня и история. В Южна Испания се провеждат и много различни фестивали – някои от които траят по цяла седмица – празници на фламенкото, тапас или местното шери. А това е първата половина от десетте най-интересни дестинации в Андалусия:

Херес де ла Фронтера

Херес де ла Фронтера

Мнозина твърдят, че това градче е най-добрата илюстрация на Южна Испания, квинтесенцията на Андалусия в умален мащаб. Център на търговията с коне и родно място на известното испанско шери. Тук можете да разгледате средновековни замъци и крепости, както и да посетите различни шарени фестивали.

Национален парк Доняна

Национален парк Доняна

Паркът се намира на плодородната делта където Гуадалкивир се влива в Средиземно море. Истинско райско кътче с пясъчни дюни, полета и низини, в които се срещат редки животински видове, включително и мигриращи от Африка птици.

Марбея

Марбея

Някога Марбея е било малко рибарско селце, а днес е един от най-големите и космополитни морски курорти в Испания. Прекрасно място, ако сте решили да се докоснете до изгарящото слънце и лукса на Коста дел Сол, да се повозите с яхта, да се разходите под сянката на палмите или из луксозните ресторанти, барове и бутици в града.

Кадиз

Кадиз

Смята се, че Кадиз е най-отдавна заселеният град в Западна Европа. Създаден е от финикийски моряци преди повече от три хилядолетия. И тук можете да се насладите на безкрайна крайбрежна ивица, прекрасна архитектура и колоритен ежегоден карнавал. Морски дарове, сърф и фламенко барове са някои от другите атракции в градчето.

Малага

Малага

Малага е древен град, обгърнат в модерна черупка. Историческата част на града е сгушена в центъра, докато покрайнините растат и се превръщат в модерен мегаполис. Това е родното място на Пикасо, и е град с много интересни музеи, които могат да се посетят. Освен историческите забележителности, с които изпъква, Малага е и страхотно място за чревоугодниците – неслучайно е наричан един от "най-вкусните" градове на света.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Испания

 

Испания е популярна европейска дестинация за почивка и туризъм, световноизвестна с неповторимата си кухня, живописна природа и множество забележителности. Но дори и да смятате, че знаете много за Испания, има няколко малко известни факти, които ще ви изумят.1. Испания е кралствоНе просто „Испания“, а „Кралство Испания“ и е втората по големина стран...
Прочетен: 2257 Коментари: 0
Кой казва, че "царският път" е лесен? Ето едно доказателство за обратното. Камино дел Рей (позната още като Ел Камино и Ел Каминито) - "пътят на царя" - е тясна пътека, известна и желана дестинация за много туристи от цял свят. Това е може би най-опасната туристическа пътека в света, широка е едва метър и се издига на 300 метра височина над реката ...
Прочетен: 1837 Коментари: 0
Най-южната испанска провинция – Андалусия, се слави като родината на фламенкото и коридата. Огряна от топлото слънце, Южна Испания е истинско царство на портокалите, маслините и гроздето, а в градовете съжителстват в хармония културното наследство на арабските халифи и традициите на християнството. Цялата тази идилия се допълва и от факта, че на юг...
Прочетен: 2166 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Испания

 

 
 


Тагове