5 замъка, в които можете да отседнете

 

1. Cap Rocat, Испания

Cap Rocat, Испания

Cap Rocat, Испания

Cap Rocat, Испания

Скрит в скалите на частен полуостров в залива на Майорка, златният замък-хотел приветства своите гости. Високите стени от пясъчник и укрепленията на някогашната крепост се извисяват на повече от 1,6 км по уединеното крайбрежие. Замъкът-хотел е отворен за посетители през 2010 г., след като е извършена реконструкция от личния архитект на Клаудия Шифър – Антонио Обрадор. 24-те просторни и луксозни спални са съхранили в себе си миналото на замъка – за дръжки на вратите са използвани куршуми, различни поставки за оръдия са трансформирани в масички за кафе, а някогашният бункер е великолепно място за провеждане на различни събития. Изграден е и впечатляващ соленоводен басейн с изглед към залива, където можете да се насладите на поднасяните пресни морски дарове.

2. La Chartreuse de Cos d'Estournel, Франция

La Chartreuse de Cos d'Estournel, Франция

La Chartreuse de Cos d'Estournel, Франция

La Chartreuse de Cos d'Estournel, Франция

Френският регион Бордо е световноизвестен със своите вина, но това, което може би не знаете е, че тук се намира La Chartreuse de Cos d'Estournel – първокласен имот, към днешна дата собственост на хотелиера Michel Reybier. Замъкът ще ви удиви както с архитектурата, така и с интериора си. Тук можете да се потопите в басейните с топла вода, да релаксирате с предлаганите масажи или да отидете с хеликоптер до Аркашон и да хапнете стриди. Най-голяма наслада за сетивата обаче ще ви донесе дегустацията на вина (включително такива от 1800-те) и 4-степенно дегустационно меню, приготвено от главния готвач.

3. China Tower, Англия

China Tower, Англия

China Tower, Англия

China Tower, Англия

Наскоро обновената China Tower е построена от Lady Louisa Rolle като подарък-изненада за съпруга й – Baron Rolle през 1839 г. Осмоъгълната готическа кула се извисява на върха на хълм, сред иглолистна гора и прекрасен изглед към крайбрежието. Четирите етажа на кулата позволяват комфортно да бъдат настанени четирима госта. Това е перфектното място да изживеете своята приказна фантазия.

4. Castello Di Santa Santa Eurasia, Италия

Castello Di Santa Santa Eurasia, Италия

Castello Di Santa Santa Eurasia, Италия

Castello Di Santa Santa Eurasia, Италия

Когато руският милиардер Евгени Лебедев вижда в Умбрия този замък от 12-ти век, той е твърдо решен да го превърне в хотел. Единственият проблем е, че той е напълно порутен. Реставрацията на замъка е оставена в ръцете на архитекта Domenico Minchilli и интериорния дизайнер Martyn Lawrence Bullard. Те преобръщат света, за да открият най-удивителните мебели и произведения на изкуството от епохата на ренесанса в Умбрия, а местни занаятчии произвеждат необходимите елементи от ковано желязо в духа на 17-ти век. В резултат се изграждат интериори, които сякаш са пречупили времето.

5. Balfour Castle, Оркнейски острови

Balfour Castle, Оркнейски острови

Balfour Castle, Оркнейски острови

Balfour Castle, Оркнейски острови

На малкия остров Шапинсей ще откриете удирителния замък Balfour от 19-ти век, с неговите готически кули и 5-звездни интериори. Замъкът-хотел предлага разнообразни развлечения като СПА, кино, стрелба, риболов и редица други.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2886 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3453 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2738 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Рони

Теми (298)

Албуми (4)

Видео (4)

Приятели (7)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове