С яхта край Северните Циклади и Сароническия залив

 

Това е дневник на плаване, започнало в една от четирите марини край Атина, преминало през Цикладите Китнос, Серифос и Кеа, и завършило на островите от Сароническия залив Идра и Порос.

Kythnos

 

 

 

Етап 0: Летище "Елевтериос Венизелос" - Марина Алиму (Μαρίνα Αλίμου)

Атинското летище е на две нива - заминаващи и пристигащи. Вие вероятно току що сте кацнали, следователно сте на правилното ниво. Отивате към изход номер 5. Там е спирката на автобус X96. А това е линк към маршрута и разписанието му, валиден към момента на написване на блога.

Цената за билета е около 6 евро. Разстоянието от 30 км до марината се взима, поне събота предиобяд, за около 45 минути. Слизате или на спирка "3-и километър Каламаки" (3η Καλαμακίου), или на следващата "1-и километър Каламаки" (1η Καλαμακίου). От тях ще подходите към двата различни края на марината.

NB! Ако питате на летищната информация с кой автобус да стигнете до марината, не ползвайте, подобно на повечето българи, името Алимос. Това е едноименното някогашно село, което се намира на няколко километра от брега. Вие търсите неговото яхтено пристанище Марина Алиму.

Съвет: Можете да напазарувате провизии в Carrefour Express на северния край на пристанището. Има всичко необходимо. Плюс е, че бус на магазина превозва безплатно покупките до яхтата ви.

 

Цялата история можете да прочетете ТУК.

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Гърция

 

Разположен по-близо до Турция, отколкото до Гърция, този архипелаг се отличава с огромно разнообразие – от свещения Патмос до оживения Кос, от дивия Карпатос до вулканичния Нисирос.Дванадесетте острова на ДодеканезитеНаименованието Додеканези е сравнително ново. Докато тези острови са били турска територия, те са били известни като Южни Споради. В ...
Прочетен: 1609 Коментари: 0
Съседна Гърция е истински рай за любителите планинари и ако се чудите накъде да отправите поглед в търсене на следващата апетитна дестинация за трекинг и планински туризъм, не се колебайте да опитате маршрутите в южната ни съседка. Връх Олимп безспорно е най-популярната (и най-високата) точка из гръцките планини, но далеч не е единственото място, к...
Прочетен: 1562 Коментари: 0
2015-06-26 09:22:15
от: niobe
 
1
2
3
4
5
Атѝна (Αθήνα) е столицата на Гърция и седалище на областта Атика. Името на града идва от гръцката богиня Атина, която е смятана за пазител на града. В продължение на няколко века Атина е сред най-важните градове на Гърция. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Гръцката столица се намира в до...
Прочетен: 1633 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Metko Kometko

Теми (2)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (0)Снимки за Гърция

 

 
 
Видео за Гърция

  


Тагове