Най-романтичният замък

 


Замъкът Eilean Donan се издига гордо точно там, където три шотландски езера се срещат на малък остров, наречен на името на местния светец св. Донан. В превод Eilean Donan буквално означава "островът на Донан". Красивият и романтичен пейзаж наоколо придава на един от най-известните замъци на Шотландия почти хипнотичен вид.

Шотландия

Мнозина казват, че това е най-фотографираният замък в света. Безспорно обаче той е най-романтичният -от април до октомври множество двойки именно тук сключват брак. И макар крепостните му стени да стоят сред магнетичните шотландски планини от около 800 години, настоящата сграда датира едва от началото на 20 век. Днешният замък, който се издига върху руините на своя предшественик, е реконструиран от 1912 г. до 1932 г. от лейтенант Джон Макрий-Гилстрап.

Шотландия

Шотландия


Първите му обитатели са се заселили през 6 век, но самият замък с укрепленията си е построен през средата на 13 век, като част от защитната система на Кинтайл -историческата област в Северозападна Шотландия по проливите, отделящи остров Скай от главния остров на Великобритания. От тогава до сега поне четири пъти замъкът е бил преустройван и доизграждан.
През 1719 г. при бунта на якобитите, Eilean Donan частично рухва и потъва в забрава за около 200 години  преди лейтенант Джин Макрий-Гилстрап да купи острова през 1911 г. и да започне усилена работа по възстановяване на някогашната слава на замъка. След приблизително 20 години, отдадени тази идея, през 1932 г. замъкът е отворен отново. В момента всеки посетител може да го посети и да се разходи из коридорите му, пътувайки из различните периоди от историята на региона.
В замъка функционира туристически център с гише за билети, кафе, магазин за сувенири. Има и свободен паркинг за посетителите.

Шотландия

 

Тук са снимани и множество филми като "Елизабет: Златният век ", "Личният живот на Шерлок Холмс" и "Само един свят не стига" от поредицата за Джеймс Бонд и много други.

 

Шотландия

 

 

Шотландия

 

Шотландия

Шотландия

 

Шотландия

Шотландия

Вътре в замъка

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Шотландия

 

За много хора Шотландия е страна на зелени хълмове, карирани полички, гайди и старинни замъци. Но Шотландия е много повече от това. Тази малка по територия страна може да се похвали с удивителна история и патриотичен дух. Вижте какво още сте пропуснали да научите за Шотландия. Тисът от ФортингалВ сърцето на Шотландия се намира най-старото дърво в Е...
Прочетен: 10980 Коментари: 0
Единбург, столицата на Шотландия, е разположен в гъсто населения централен регион на страната – място с много история и удивителна архитектура. Като допълнение към това, Единбург ще ви впечатли със своята кухня, нощен живот и изкуство. Разнообразието от  концерти и театрални фестивали също привлича голям брой туристи. Без значение дали желаете да с...
Прочетен: 3691 Коментари: 0
Шотландия предлага голямо разнообразие от туристически атракции, като се започне от големите стари замъци и се стигне до спиращите дъха природни гледки. Шотландия е известна с епичната си природа, включваща високи хълмове, мрачни мочурища и скалисти брегове, както и с богатата си история. По-големите шотландски градове като Единбург и Глазгоу предл...
Прочетен: 6188 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Шотландия

 

 
1
2
3
4
5
   От: Емма
 
 


Тагове