Магията на Тунис – между пустинята, руините и морето - топ дестинация

 

Въпреки малката си територия Тунис предлага изключително разнообразие от забележителности и развлечения, с които дори и два пъти по-голяма държава би се гордяла.

Добрата новина е, че при всички природни богатства, които притежава, туризмът не е развит до такава степен, както на други места по Средиземноморието. Въпреки строителството на хотели и прочие сгради, все още можете да намерите девствени плажове, спокойни и романтични кътчета. Ако планирате да посетите Тунис, но не разполгате със средства, за да отседнете в луксозен хотел, най-подходящото време да го направите е през периода януари – февруари. Същото време се отнася и ако не можете да устоите на неистовите жеги по този край – тогава е дъждовно и хладно. Пиковия сезон съвсем очаквано е от юни до август, където цените на хотелите доста ще ви опарят, а тълпите от туристи по базарите и музеите е направо смазващо.

 

Столицата, отново Тунис, не е голям град в сравнение с мегаполисите по света. За радост на туристите центърът е малък и в него са съсредоточени почти всички забележителности, които трябва да посетите. Градът има стара и нова част, новата е построена от французите. В старата част е историческото и културно сърце на града. Построена през VII век тази част загубва статута си на център. В началото на XX век французите построяват нова част, която отмества фокуса към себе си. Една от най-старите забележителности е джамията Зитуна, издигната през VII век и възстановена през IX, когато строителите използвали 200 колони от римски Картаген за направата на централна зала за молитви. В старата част на града е и огромния мавзолей, приютил останките на тунизийски бейове, принцеси, министри и велможи. Недалеч от там можете да посетите и Център за народни обичаи. Улиците на новата част са обградени от стари френски здания, украсени с изкусно изработени перила от ковано желязо и кулички, което им придава приятно европейско внушение, в допълнение на това можете да се насладите на множеството кафенета и френски сладкарници. Катадралата „Св. Винсент” е странна смесица от противоречащи  си стилове – готически, византийски и северноафрикански.

Картаген -  въпреки многовековната си история, положението си и доминиращата роля, която градът е имал някога, руините на Картаген пораждат леко разочарование – римляните много са искали да го разрушат, затова по-голямата част от постройките, останали днес са от римско време.  Има няколко забележителности, които непременно трябва да видите. Неудобството обаче е свързано с това, че се намират на голямо разстояние една от друга и ще се наложи да използвате железница. Най-доброто място за начало на разходка из Картаген е хълмът, който се издига над древния град. В подножието се намира катедралата  „Св. Луис”. Амфитеатърът се намира на 15 минути на запад от хълма. Някога е смятан за един от най-големите в империята, но днес нищо не е останано от някогашното му величие.

Матама – никъде другаде в Тунис организираният туризъм не толкова развит, както в това малко градче, на 400 км на юг от столицата. Глинените къщи се оказват неустоими за туристите, които заливат града през целия ден. Ако искате да посетите самостоятелно Матама, най-добре е да дойдете късно следобед, когато повечето туристи ще са си тръгнали и ще можете спокойно да се насладите на гледката.

Асоциирани снимки към 'Магията на Тунис – между пустинята, руините и морето - топ дестинация'

 Коментари

 

от: maggie_gn
изпратено преди: 8 години

Мястото е магично, снимкиите са чудесни, успех ти пожелавам!
от: maggie_gn
изпратено преди: 8 години

Мястото е магично, снимкиите са чудесни, успех ти пожелавам!
от: denizz
изпратено преди: 8 години

Успех в играта, дано спечелиш! :-)
от: denizz
изпратено преди: 8 години

Успех в играта, дано спечелиш! :-)
от: zumanity
изпратено преди: 8 години

В Тунис има някаква особена магия... :-)
изпратено преди: 8 години

Страхотни снимки, страхотен материал...на живо сигурно е още по-прекрасно! Успех в играта!
от: koleva
изпратено преди: 8 години

Тунис е невероятно различен и привлекателен :-)Успех

Добави твоето мнение


Други теми за Тунис

 

Известна с пясъчните си дюни, минералните си извори и декорите за снимките на Междузвездни войни, малката северноафриканска държава често бива незаслужено подценявана. Ако решите да посетите Тунис ще се убедите, че страната предлага един куп забележителности от световна класа.МединаНай-красивата част от столицата на Тунис е обграденият със стени ст...
Прочетен: 1863 Коментари: 1
Препоръчвам ви да посетите този раи на земята  “Тунис”,ако посетите тази страна никога няма да можете да я забравите ,с невероятните си плажове   по африканското средиземноморско крайбрежие. Тунис е наистина една великолепна страна, съчетание между романтични пейзажи, интересна история,  богата култура, приключенски дух и един наистина прекрасен кл...
Прочетен: 4838 Коментари: 2
За почитателите на екзотичните и едновременно с това достъпни дестинации, Хаммамет е чудесен избор за ваканцията. Той съчетава в себе си мистичната екзотика на арабския свят със съвременните удобства и забавления на модерните курорти. Най-старият и живописен курорт в Тунис, Хаммамет разполага не само с интересна култура, но и с голямо количество кл...
Прочетен: 3366 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Валерия Жечева

Теми (85)

Албуми (63)

Видео (8)

Приятели (20)Снимки за Тунис

 

 
 
Видео за Тунис

  


Тагове